Νέα αεροπορική σύνδεση με τα Ιωάννινα
[ 16/02/2018 ]

Φωτογραφίες: Κασταμονίτης Σπύρος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 εγκαινιάστηκε η πρώτη πτήση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Λάρνακας και Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια εκτελούνται από την Κυπριακή αεροπορική TUS Airways η οποία από την ημερομηνία έναρξης των πτήσεών της, 16 Ιανουαρίου 2016 (η εταιρία συστάθηκε το 2015), εντείνει συνεχώς την παρουσία της σε πτήσεις από την Κύπρο σε Ελληνικούς προορισμούς.

Η σύνδεση Λάρκανα – Ιωάννινα θα έχει συχνότητα δύο πτήσεων εβδομαδιαίως, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή που θα εκτελούνται με αεροσκάφος Fokker 70/100.

Εκδήλωση για την νέα σύνδεση πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία στην οποία παραβρέθηκαν πολιτικά στελέχη και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ηπείρου, εκπρόσωποι ξενοδόχων και φυσικά στελέχη της TUS Airways.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι προσκεκλημένοι στην ανωτέρω εκδήλωση πέταξαν με την πρώτη πτήση της TUS Airways από την Λάρκανα στα Ιωάννινα στις 16 Φεβρουαρίου.

Συμβολικό χαρακτήρα είχε η επιστροφή του Δήμαρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέκα από επίσημη αποστολή του Δήμου στο Ισραήλ στα Ιωάννινα, μέσω Λάρκανας με την πρώτη πτήση της TUS Airways. Και τη χαρακτηρίζουμε συμβολική διότι η TUS Airways είναι μία Κυπριακή αεροπορική εταιρία Ισραηλινών συμφερόντων, κάτι το οποίο μπορεί να συντελέσει στην αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στη χώρα μας. Οι τουρίστες από το Ισραήλ αναζητούν νέους Ελληνικούς προορισμούς. Από τη Ρόδο και Κω, αργότερα την Κρήτη και πολύ αργότερα προορισμούς του Ιονίου, ενώ  πέρυσι ξεκίνησαν και στη Σκιάθο.

Η TUS Airways το καλοκαίρι του 2017 σύνδεε το Ισραήλ με αρκετούς Ελληνικούς προορισμούς. Οι προσδοκίες λοιπόν των φορέων στα Ιωάννινα για μελλοντική σύνδεση με το Ισραήλ δεν απέχουν πολύ.

Το ευτυχές γεγονός (για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς) με την TUS Airways είναι ότι ο στόλος της απαρτίζεται από αεροσκάφη μικρής έως μεσαίας χωρητικότητας. Το γεγονός αυτό της παρέχει την δυνατότητα να «τολμά» να δοκιμάζει νέους προορισμούς, με χαμηλό οικονομικό ρίσκο, κίνηση που ενδεχομένως δεν θα έκανε ποτέ ένας tour operator – κολοσσός ο οποίος θα είχε πολύ μεγαλύτερο ρίσκο.

Η υποδοχή της πρώτης πτήσης στα Ιωάννινα

Η προσγείωση

Και η απογείωση με το χειμερινό σκηνικό της Πίνδου στο βάθος.


Εγγραφή στο newsletter Αποστολή με e-mail
Share |
Γράψτε ένα σχόλιο
Όνομα:
E-mail (δε δημοσιεύεται):
Να ενημερώνομαι σε αυτό το e-mail για νέα σχόλια
Σχόλιο:

Τελευταία Άρθρα

Προσγείωση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο στο αεροδρόμιο της Αθήνας (Σημεία παρατήρησης) [ 31/03/2018 ]
Νέα αεροπορική σύνδεση με τα Ιωάννινα [ 16/02/2018 ]
Συνεργασία Δήμου Κω και Sky Express [ 10/11/2017 ]
Η STAR ALLIANCE ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ [ 28/05/2017 ]
To 2ο Plane Pull στην Ελλάδα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! [ 07/05/2017 ]
Η Emirates εγκαινίασε τη νέα πτήση προς Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας [ 13/03/2017 ]
Αεροδρόμιο Αθηνών: Κίνηση 2016 [ 16/01/2017 ]
Νέο ρεκόρ πτήσης ηλεκτρικού αεροπλάνου [ 22/12/2016 ]
H AEGEAN και η Olympic Air τίμησαν μαζί με την Πολεμική Αεροπορία την Γιορτή της Αεροπορίας [ 07/11/2016 ]
H RYANAIR ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΑΑ [ 06/11/2016 ]

Δείτε όλα τα Άρθρα »